Blogg, C-Kullen

Sista veckan

Tänk vad tiden med dessa underbara valpar har gått fort för oss här hemma. Valparna är så framåt och gosiga och det kommer bli så tomt när de snart flyttar till sina nya familjer.

Idag var vi hos veterinären för valpbesiktning och det gick strålande, utan anmärkning på de tre och med en veterinär som vart ner pussad av Chessie som hade en svans som gick som en propeller. Mycket bra lynne och verkligen fina valpar fick vi med oss därifrån. Tiara var också med och hon tycker ju om allt och alla och tycker att går man till veterinären så får man mycket belöning av alla och vem kan motstå dessa ögon, tack sa Tiara.

Skall försöka ta en samlar bild på valparna innan de åker men har inte lyckats ännu, då de inte vill vara stilla.

 

Camilla

 

6,5 Vecka

I helgen har vi haft besök av valparnas nya familjer och av pappa Izacs matte och uppfödare. Valparna gicks igenom av Marita och de vart mycket väl godkända. De växer så att de knakar och har en otroligt bra energi och kan samtidigt mysa i famnen, bra på och av knapp på dem.

I dag var vi hos veterinären för chip märkning och ögonlysning där allt bara gick bra, så skönt då man alltid är lite nervös, nästa vecka är det valpbesiktning och håller tummarna att det går bra även då. Alla valparna klarade av att åka bil utan problem, ingen som verkade må dåligt.

 

Tre fantastiska valpar!

 

 

5 Veckor

Nu är ögonlysningen och valpbesiktningen inbokade och denna gång vart det två turer ned till veterinären då det är ont om personal som ögonlyser. De är nu avmaskade för andra gången utan problem, allt som man stoppar i munnen går ned på dessa busfrön.

Nu har valparna börjat gå lite i trappan ned och ut på gräsmattan själva, Champ är den som än så länge klarar trapporna bäst men så är han störst också. Den herrn hittade jag klättrandes på blombrädan häromdagen, en riktig klätter kille. Annars mår valparna bra, äter busar och sover, dock sover de inte lika hårt längre utan tittar snabbt om om man går förbi. I helgen får valparna och vi besök av valparnas nya familjer igen och det ser vi framemot, även så kommer pappa Izacs matte och uppfödare på besök och det är alltid lika trevligt och lärorikt när de kommer och hälsar på.

 

Syskonbus

Vi upptäcker nya marker

I går fick valparna för första gången gå ut på vår stora gräsmatta. Gräset och maskrosorna var mycket goda och väldigt intressanta. De tog inte så stora vyer utan höll sig ganska nära sin trygghet,  mamma Tiara och sina syskon. Naturligtvis så vart det också lite mat i de fria.

 

4 Veckor

Nu är valparna 4 veckor och halva tiden hemma på kenneln har nu gått.

Valparnas nya familjer har nu varit och hälsat på och det känns jätte bra, valparna kommer få flytta till bra hem.

Valparna har nu börjat att vara ute på vår altan och de tycker att det är toppen att få springa omkring och busa utomhus. De har även fått träffa de andra hundarna hemma hos oss och de fick två extra mammor i Princess och Madicken. Snart är det även dags att valparna skall få komma ut på gräsmattan, först en mindre bit för att sedan få springa som de vill även där.

Det är tre härliga valpar med energi som tycker om att utforska nya vyer och de fortsäter äta bra även den mat som jag serverar.

C-Kullen 4 veckor

3 veckor

3 veckor gamla och nu börjar de hända saker med valparna. De börjar se och höra vilket märks mer och mer för varje dag att de framför allt börjar att reagera på vissa ljud. De blir alldelse till sig när vi pratar med dem, då kommer de till oss och vill smaka (de har börjat få tänder), busa ( de har börjat att vifta på svanen) och så klättrar de nu i, över och ur valpbäddarna. De ligger inte alltid tillsammans utan kan sova utspridda. De har fått börja smaka lite mat, rent uppblött foder var inte så gott men nötfärsen den var mumsig. Jag har nu börjat blanda lite mouse med uppblött torrfoder och då minsan är de väldigt gått. De fick i lördags flytta ut i vardagsrummet där de händer lite mer och det tog bara ett par timmar innan de började utforska den nya ytan utanför valplådan som de fått.

C-Kullen 3 veckor

Från valplådan

Nu ser man att ögonen inte är lika hårt stängda men än så har ingen börjat öppna dem. Klorna är nu klippta för första gången och det tackar nog Tiara för då de jobbar mycket med sina tassar när de diar. Valparna har börjat försöka stå lite mer och ibland när de försöker ta sig framåt på vingliga ben så välter de omkull.

Det är så svårt att gå i en djuraffär utan att införskaffa något nytt och denna gång vart det var sin leksak till valparna som står och väntar på dem.

(Bilderna går att klicka på för att få dem större)

C-Kullen 20180502 Mamma är bäst 

 

Camilla

Fredagsmys från valplådan

Vi önskar en trevlig helg från valplådan med Tiara och hungriga valpar.

Valparna blir 1 vecka i morgon och de följer sin viktkurva som de skall, en valp ska första veckan öka med 5-10% per dag och de ligger i snitt på 8% och de börjar se lite runda ut.

Tiara är fortsatt en mycket duktig mamma som aldrig är långt borta från sina valpar.

Nu längtar vi efter att de skall öppna sina ögon och börja höra oss.

Trevlig helg!

 

 

                                  Chessie - Champ - Cerri

En bild på trion från dagen

De är så fina valparna och de gick upp väldigt bra i vikt första dygnet.

Tiara hon är en väldigt duktig mamma som pysslar om sina små.

 

C-Kullens första blogginlägg

I går föddes Tiara och Izacs valpar.  Tiara var stor och tung så vi tippade på 4-6 stycken och hon födde 6 men tyvärr så var de två sista som kom samtidigt inte levande.

Kvarnsjölidens Sparkling Cerri

KvarnsjölidensSparkling Champ

Kvarnsjölidens Sparkling Chessie
Födelse vikt 221 g Födelse vikt 256 g Födelse Vikt 306 g
Cherri Champ Chessie

 

De första två veckorna är alltid spända/oroliga för en uppfödare då mycket kan gå fel hos de små valparna som lätt kan torka ut eller få problem med magen om de får i sig för mycket mat. När en valp som är så lite blir dålig så har man inte alltid så mycket tid på sig innan det kan bli riktigt dåliga. 

Tidigt i morse hände det något med den förstföda tiken som slutade dia och fick en otroligt stor uppsvälld mage. Första tanken var förstoppning, så jag försökte massera och fick Tiara att tvätta henne men inget hjälpte så vi åkte in till Bagarmossens djursjukhus. Där försökte de med allt, de röntgade henne men på så små valpar är det svårt att se något så de valde att röntga en av de andra valparna för att jämföra bilderna, de kunde se att de var något men inte vad. När de lyssnade på tarmana hörde de ingen aktivitet, de provade med medicinering, värme och mer massage men inget hjälpte, hon pep högt av smärta trots att de givit henne smärtlindring så vi tog beslutet att efter försökt med allt under flera timmar låta henne somna in. Så otroligt sorgligt, man vet att riskerna alltid finns men tårarna rann ochjag  kände så med Tiara som såg så förtvivlad ut. Nu fick hon, Celina somna in och slippa ha ont.

De andra valparna är pigga och hungriga och när Tiara inte är där söker de värme hos varandra precis som de skall och när de sover så spritter de i  benen och det gör en uppfödare så glad för då är allt som det ska.

Det vart inget roligt första inlägg men vi hoppas nu att vi kan gå vidare med bara glädjande blogginlägg med många bilder på växande valpar.

 

Camilla