Blogg

Eurasierspecialen 2014

2014-06-09

Jag och Eva (som har Sakita från oss) åke i fredags till Karskoga hotell för att bo där under specialen då alla stugor var uppbokade när vi anmälde oss.

Det är så skönt att kunna åka i väg till främmande platser och bo på hotell med sina hundar utan problem. Sakita hon passade på att hoppa upp på receptionen och hälsa på mannen som pratade där bakom men inte syntes, han hade egen hund och tyckte det var jätte trevligt med våra hundar där. Madicken hon passade på att pussa på en tjej som jobbade där och som kom ut från frukost rummet, hon luktade säker mat och kanske smakade hon gott också :)

Madicken som snart skall börja löpa hade bara ett intresse på specialens område denna helg och det var att kissa, vi kunde inte gå många meter utan att hon skulle sätta sig ned. Stackars Cosmos bror Comet som vart så till sig när vi kom och så vände Madicken bara ryggen åt honom och satte sig för att kissa precis framför honom. Andra hanar vart alldeles till sig och ville bara fram till henne så gott luktade hon. Madicken själv var inte alls på humör utan talade om att hon inte var intresserad. Sakita var tvärtom, så lik sin mor Chess, hon skulle flörta och busa med alla hundar som hon såg:)

På själva utställningsdagen var så Madicken inte alls road utav att ställas ut utan ville hellre stå utanför ringen och titta på andra hundar. Madicken som i vanliga fall inte viker undan för någonting backade undan från domare (vilket faktiskt många i den öppnaklassen gjorde) vilket inte var till hennes fördel. Hon fick bra kritik men bara ett Good som kvalitetspris vilket han också förklarade varför.

Han sa att för dagen kunde han bara ge ett Good då Madickens öron som hon tog bakåt när hon stog still gav ett väldigt osäker helhetsintyck på henne (såg att en till i hennes klass fick samma bedömning på just öronen), men att han kunde se hur fin hon var när hon sprang.

Madickens Kritik:

Fem. Bra huvud & uttryck. Goda prop. Tillr. bröstparti. Goda vinklar. Utm benstomme & Utm storlek. Ger ett osäkert intyck.

 

Sakita som heller aldrig backar utan brukar stå still som en fura även hon bakcade denna dag. Sakita fick Very Good.

 

Jag fick träffa Tindras tilltänkta Frank Oz och han var en glad och trevlig kille som jag tror kommer passa bra med Tindra. Nu går vi hemma och väntar på att tjejerna skall börja löpa.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)