Blogg

Sorg

2018-08-02

I år har vi förlorat våra älskade familjemedlemmar, Chess, Cosmo och Tindra vilket har givit oss stor sorg i familjen.

Chess, vår älskade, trygga flockledare, "min Chess" som under alla år har givit mig extra mycket kärlek och fått tre underbara kullar var under ett par år dålig av och till. Det började med en aggresiv tumör på benet, året efter ont i kroppen och viktminskning och den sista tiden svårt att äta, tapp av muskelaturen och mycket sår på flera ställen av kroppen. Många prover togs under åren men allt såg bra ut, vi provade ändå olika mediciner men inget hjälpte och till slut så ville inte hennes kropp längre och hon fick somna in tillsammans med vår buse Cosmo vilket kändes bra att de brevid varandra fick gå till vila.

Cosmo, vår lilla buse som gav så mycket kärlek till alla som han mötte och gav oss både skratt och gråa hårstrån. Redan som mycket liten hade han magkatarr och under vissa perioder fick han svårt att behålla maten som han åt men han var alltid pigg och glad. Ju äldre han vart ju oroligare för ljud vart han och de senaste året var han observant på alla ljud, sådant som han förknippade med obehagliga ljud som under december-februari då kvällarna var mörka då fick vi inte ut honom de sista året för han förknippade det med smällare. Mörk himmel det var åska och han gick in igen, all denna oro fick hans mage att bli värre och inte nog med det fick han en utväxt i munnen som växte ned över tänder och med hans oro så tog vi beslutet att han fick somna in med tryggheten själv, Chess.

Tindra, från vår första kull, dotter till Chess. Vårt energiknippe som älskade att få springa i 180, älskade livet och  som talade om när hon hade det tråkigt. Jag hittade en liten knöl efter hennes förra löp, rådfrågade då veterinär som gav rådet att hålla koll för att se om den växte vilket den inte gjorde så vi bestämde att avvakta med en ev. operation. Efter nästa löp så ville hon inte äta vilket har hänt en gång förut så vi tyckte inte att det var så konstigt och efter ett tag så började hon äta och hon vart sitt vanliga busiga jag och just då hade vi en dålig Chess och en orolig Cosmo så vi kanske inte var tillräkligt observanta på henne. Efter midsommar åkte vi in med Tindra till Bagarmossen efter att hon haft lite hosta på nätterna och hon hade lite hög temp samt att hon nu åt sämre igen, hon fick stanna över natten. Dagen efter vart jag uppringd av veterinären som tyckte att vi skulle komma in och prata och titta på hennes röntgen plåtar då det visade sig att Tindras lungor var fulla med tumörer. Det var som att gå in i väggen, inte Tindra också. Veterinären kunde inte förstå att hon var så sjuk då hon var så otroligt pigg och stark. Hon berättade att när hon kom på morgonen och skulle undersöka henne så undrade hon vad Tindra gjorde där men eftersom hon hostade lite så gjorde hon en lungröntgen och sa till oss att hon inte behöve undersöka henne något mer. Hon tyckte att Tindra kunde få följa med hem och vi kunde få ha den sista tiden hemma. Tindra var de första veckorna sitt vanliga jag men började sedan att äta mindre fick hårdare hosta och efter 6 veckor fanns det inte mycket att göra mer än att låta henne få gå till vila, träffa sin underbara mamma, Chess och busa med Cosmo.

 

Efter det att Chess somnade in vart Madicken orolig att bli lämnad, svårt att hitta sin plats. Nu har hon blivit lugnare men efter det att Tindra somnade in så är det Princess som är orolig och stannar under våra promenader, väntar på att Tindra skall komma. Nu skall vi sörja och låta vår lilla flock må bra igen.

 

Camilla

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)