6/6-15
 

På hundutställningen i Norrköping blev Robina "Micha" Svensk Champion .

Ett STORT grattis till ER.

 

 

10/12-14
 
Ett stort GRATTIS till R-kullen som idag blir 2 år, alla 3 lika underbara och vackra.
 
 
kram
 
 
1/8
 
Kvarnsjölidens Rocky "Teds" placering i Jönköping Bhkl 3 med reserv Cacib. Ett stort grattis till Er, Maria Mellström.
 
Rocky
 
10/5-14
 
Grattis till Yvonne och Robina "Micha" som vart BIM och tog sitt första CERT i Lidköping.
 
 
10/12-13
 
Ett stort grattis till trion på deras 1 års-dag med många nospussar. Tre stycken helt underbara valpar vart det, tre med mycket fart under tassarna.
 
R-kullen 1 dag
 
R-Kullen 1 år dag.
 
 
16/-13
 
Kvarnsjölidens Robina "Micha" har varit på 2 utställningar, den första i Norrköping där fick hon excellent och sedan bar det av till Öland, Småland-Ölands Nat utställning 08 sept och där vart Micha BIR, ett stort grattis till Er.  Robina BIR Robina BIR 
 
 
10/2
 
I fredags var Robina "Micha" på sin veterinärsbesiktning, allt utan anmärkning även hon.  Idag fick hon sin sista avmaskning här hos oss och som de matvrak hon är är avmaskningen lätt att ge i maten.
 
Har fått rapporter från Ramina "Ninja" och Rocky att allt fungerar bara bra. Rocky har fått upp öronen och pappa Ebon tycks gilla sin lilla son.
 
Robina "Micha" Robina "Micha" 
 
 
6/2
 
I dag åkte Rocky hem med sin nya familj till Örebro, Rocky skall bo med sin pappa Ebon. Jag har en känsla av att Ebon kommer att ha fullt upp med sin busiga son.
 
Lycka till med Er nya familjemedlem.
 
Kvarnsjölidens Rocky Kvarnsjölidens Robina  
2/2
 
I går var vi hos veterinären för sprutor och undersökning och allt gick bara bra. I dag var det bara Rocky och Ramina som vart undersökta och båda utan anmärkning, Robina skall undersökas på fredag då hon stannar en vecka längre. Rocky var först ut och denna dag var det en som utbildade sig till veterinär som var med, Rocky stog så snällt när veterinären förklarade allt han gjorde. När Ramina och Rocky var undersökt gick Robina fram och satte sig hos veterinären och tyckte att nu var det hennes tur, det var lite gos och välkommen om en vecka.
 
Idag åkte Ramina "Ninja" hem med sin nya familj. Det känns naturligtvis tomt men samtidigt vet jag att hon kommer få det toppen hemma hos Annika och Janne. Lycka till med Er nya familjemedlem!
 
28/1
 
Nu är valparna 7 veckor, tänk vad veckorna bara rusar förbi för mig som uppfödare. Här hemma är det nu full aktivitet, valparna älskar att vara ute i snön och busa. I morse var det ny snö och de skuttade ut för att undersöka den na snön. Det är inte lätt att få några bra bilder nu när det bara är stilla när de sover. Valparna är nu avmaskade för tredje gången och på torsdag är det dags för veterinär besök.
 
Robina 7 veckor Rocky 7 veckor Ramina 7 veckor
Robina "Micha" 7 veckor                           Rocky 7 veckor                                              Ramina "Ninja" 7 veckor
 
   
 
  
 
21/1
 
Nu är valparna ute och busar, dom tycker om att springa ute och upptäcka nya saker. Inne har de lärt sig att gå både upp och nedför trappan som vi har från köket ned till vardagsrummet (3 steg), så nu får inte hundmaten stå framme i köket längre. Igår var Rocky & Raminas "Ninja" nya familjer här på besök och på förmiddagen var det full rulle men när de kom så var det sovdags, typiskt. Jag kommer ihåg när jag var och hälsade på Chess ett par dagar innan vi tog hem henne, då sov hon och var totalt ointresserad av mig. När vi sedan kom hem tog det ett par dagar sedan var hon aldrig stilla.
 
 
Robina 6 veckor Rocky 6 veckor Ramina 6 veckor 
Robina "Micha" 6 veckor                           Rocky 6 veckor                                              Ramina "Ninja" 6 veckor
Rocky & Ramina Syskon bus Robina & Ramina Ramina tycker om gosedjuren
 Robina  Rocky Ramina
 
 
 
14/1
 
Nu är valparna avmaskade för andra gången. Maten äter dom med god aptit men fortfarande är mamma bäst. Tjejerna har fått smeknamn av sina nya ägare, Robina " Micha" och Ramina "Ninja".
Safira är valparnas extra mamma hon leker och tvättar dem, hon är jätte duktig.
 
Robina 5 veckor Rocky 5 veckor Ramina 5 veckor
Robina "Micha" 5 veckor                            Rocky 5 veckor                                             Ramina "Ninja" 5 vecko
 
 
 
 
7/1
 
 4 veckor och halva tiden har gått. Valparna växer, äter och busar och de har nu fått flytta ut i vardagsrummet.
Det är svårare nu att ta veckobilderna eftersom dom inte vill vara stilla.
 
Robina 4 v Rocky 4 v  Ramina 4 v                                                                         
Robina 4 veckor                                            Rocky 4 veckor                                             Ramina 4 veckor
 
31/12
 
Nu har valparna börjat att få smaka lite mat bla köttfärs och de var gott, valparna är nu även avmaskade för första gången. Valplådan har vi tagit bort så att valparna har större yta att busa på. Chess har nu släppt in Cosmo för att hälsa på valparna, han har stått i två veckor och tittat in på dem så det var på tiden tyckte nog Cosmo. Han är så otroligt bra med valpar så jag är inte ett dugg orolig när han går in till dem.
 
Gott Nytt År på Er alla
 
Robina 3 veckor Rocky 3 veckor Ramina 3 veckor 
Robina 3 veckor                                           Rocky 3 Veckor                                             Ramina 3 veckor 
 
Mamma är bäst Robina smakar mat Rocky tycker om mat Ramina äter
 
 
 24/12
 
Två veckor gamla och nu har det börjat hända lite saker i valplådan. Valparna tränar nu på att gå på vingliga ben, vi har klippt klorna för första gången och de har börjat att öppna ögonen. Chess har nu börjat att följa med oss på promenader men har väldigt bråttom in för att titta till valparna. Valparna är vägda idag och de har alla gått upp som de ska.
 
Nu önskar vi Er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År.
 
Robina 2 v. Rocky 2v. Ramina 2 v.
                  Robina 2 veckor                                               Rocky 2 veckor                                            Ramina 2 veckor
 
 
 
 
17/12
 
Nu är valparna 1 vecka gamla, de äter, pratar och mår bara bra. Alla valparna har fördubblat sin vikt de väger nu strax över kilot.
 
Robina 1 vecka Rocky 1 vecka Ramina 1 vecka
                          Robina                                                         Rocky                                                         Ramina
 
 
12/12
 
Valparna äter bra, det låter så mysigt när dom klunkar. Chess släpper dem inte ur sikte men vill samtidigt ha koll på mig. Springer snabbt ut för att göra ifrån sig och sedan snabbt in.Även fast de bara är tre tycks alltid en vara gömd någonstans, ligga under de andra när de äter.
 
Här kommer en bild på trion från idag.
 
R-Kullen 20121212 
10/12
 
Nu är de här, 1 hane & 2 tikar alla på 500 g.
 
Både mor & de små mår bara bra, nu skall vi vila upp oss efter den långa vänta.R-kullen    R-kullen
 
 
9/12
 
Chess började i går att följa oss vart vi än gick hon testade valplådan och matlusten minskade, tempen låg på 37.6 som den legat på i ett par dagar.
 
Nu på morgonen ville hon inte äta alls och tempen låg på 36.7, hon flåsar, går i och ur valplådan hon tittar på mig med en blick som säger att nu matte är det lite jobbigt.
 
Nu är det bara att vänta, vänta och vänta.
 
2/12
 
Nu är det bara lite mer än en vecka kvar innan det är dags och valplådan skall nu fram.
Det är mycket rörelse i Chess mage och hon tycker att det är helt okej att jag har handen på hennes mage, i början skulle hon vara med och titta på magen när jag försökte känna valparna men inte längre utan nu sträcker hon bara ut sig.
 
Chess i väntans tider
 
 
28/11
 
Nu är det bara ca 2 veckor kvar innan det är dags för valpning.
Chess är nu väldigt flåsig och behöver kissa oftare.
Jag känner nu de små röra sig i Chess mage och det är en otrolig känsla.
Nedan en söt liten Ebon
 
Ebon
 
9/11.
 
Nu har hälften av dräktighetstiden gått och visst tror vi att det finns valpar i Chess mage men än så länge är det bara Chess som vet säkert. Chess är pigg och äter massor, tigger mer mat och tar gärna de andras mat, omfånget har ökat lite och spenarna är stora och rosa så nu håller vi tummarna för smått.
 
Oktober
 
Chess & Ebon är parade och vi hoppas på valpar i början av december.
 
Chess & Ebon
 
Ebon är en mysig &  pigg kille som Chess föll för under Eurasierspecialen. När dom nu i veckan fick träffas igen såg man direkt att tycke fanns, även efter parningen så ville dom fortsätta inne med sina lekar.
 
Intesserad, kontakta Camilla via mejl kvarnsjolidens@hotmail.se elller på
telefon 0760 50 84 48.
 
Både Chess och Ebon är röntgade med HD grad A  ED ua (0)  patella, ua.
 
Inavelsgraden på denna parning blir 1,8%
 
 
valp 
SE25936/2010 Lovely Megan’s Edward Norton S47944/2007 Fridlyckans Aston VDHEKW02189 Aref Vom Wolfsmeer
S13942/2005 Coryana’s Haika
S13053/2004 Sund Stamm’s Zenora Zemona S52860/2003 Blue Creek’s Italo Ippolito
S31576/97 Sund Stamm’s Pom-Pom’s Pina
 
S67417/2007 Risan Gårdens Duchess S44101/2006 Leiionspitz Unic S35433/2001 Foxfire Barney
S48656/2002 Leiionspitz Fanny
S52207/2005 Risan Gårdens Celeste S49771/2000 Söskärs Cerano
S40160/2001 Edeängs Hilde